Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@01:25:22 GMT

جهالت و غفلت؛ عوامل بدبختی بشر

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۵۷۲۴۰

جهالت و غفلت؛ عوامل بدبختی بشر

به گزارش ایکنا از لرستان، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه خرم‌آباد، امروز دوشنبه، ۲۱ اسفند در جلسه هفتگی تفسیر قرآن که در جمع مدیران کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد لرستان برگزار شد، گفت: حضرت نوح(ع) زمانی به رسالت مبعوث شد که از زمان آدم تا نوح مردم به‌تدریج دنبال خرافات رفته بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این‌که در زمان نوح اغلب مردم کافر شده بودند، ادامه داد: خداوند به نوح فرمود این قوم دچار ضلالت و خرافه‌پرستی هستند، این در حالی‌است که نوح ۹۵۰ سال تبلیغ کرد و طی این مدت عده کمی ایمان آوردند و اغلب به‌دلیل دلبستگی به مال و دنیا ایمان نیاوردند.

کشتی نوح از معجزات الهی بود

آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که خداوند متعال به نوح دستور ساخت کشتی داد، خاطرنشان کرد: ابعاد این کشتی ۳۰۰ در ۶۰۰ متر بوده و ارتفاع آن ۸۰ متر و در ۹ طبقه ساخته شده بود، کمااینکه کشتی نوح از معجزات الهی بوده است.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: بعد از ساخت کشتی عذاب الهی نازل شد و در آن زمان عذاب الهی دنیا را فرا گرفت و از جمله کسانی که هلاک شدند فرزند و همسر نوح بود .
امام‌ جمعه خرم‌آباد افزود: سیل زمان حضرت نوح ۶ ماه طول کشید یعنی شش ماه نوح و یارانش در کشتی بودند بعد از آن باران قطع شد آب فروکش کرد.

این مفسر قرآن‌کریم با بیان این‌که آیه ۴۸ و ۴۹ در سوره هود به فروکش کردن کشتی نوح اشاره دارد با بیان این‌که ۲۵ آیه از سوره هود در مورد داستان حضرت نوح است، تصریح کرد: آیه ۴۸ سوره مبارکه هود بیان‌کننده فروکش کردن طوفان زمان نوح بود.
وی افزود: در قرآن به دو نفر دستور به هبوط داده شده یکی در مورد حضرت آدم و دیگری در مورد حضرت نوح آمده است کمااینکه هبوط به‌معنای فرود آمدن است و خداوند فرمود فرود بیا با سلام از ما و برکاتی که از ما نازل می‌شود.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که وقتی طوفان آمد آثار مخربی به جا گذاشت تا جایی‌که مراتع حاصلخیز را ویران و باغ‌ها و درختان را قطع کرد، ادامه داد: این سیل آثار حیات را از بین برد، آب‌ها آلوده شده بودند و مردارها را از دل زمین بیرون آمده بودند و انواع گیاهان و حشرات نابود شده بود.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان تصریح کرد: حضرت نوح نسبت به آلودگی آب‌ها و کشاورزی و کشت درخت و زراعت و باغ احساس خطر کرده بود اما خداوند وعده داد که نوح فرود بیا زیرا سلامتی شما تضمین شده است و غصه روزی باغ و زراعت را نخور ما برکات را بر شما و مومنینی که با تو بودند و امت‌هایی که بعد از شما می‌آیند نازل می‌کنیم.

قهر خدا همیشه با مهر خدا همراه است

امام‌ جمعه خرم‌آباد ادامه داد: خداوند به نوح اطمینان داد و فرمود گرچه ممکن است عده‌ای بعد از آن دچار کفران شوند و دچار عذاب شوند‌، کمااینکه نکات اخلاقی و تربیتی این آیه آن است که قهر خدا همیشه با مهر خدا همراه است.
این مفسر قرآن کریم با بیان این‌که اگر قوم نوح هلاک شد در مقابل برکات دوباره بر آن‌ها نازل شد، گفت: قهر و مهر با هم همراه هستند خداوند قوم نوح را هلاک کرد اما برکات و رحمت را بر آنان نازل کرد.
وی با بیان این‌که همیشه قهر و مهر با هم هستند، خاطرنشان کرد: نه قهر تنها، نه مهر تنها، هم تشویق و هم تنبیه با هم باشد.
آیت‌الله میرعمادی افزود: در آیه ۴۸ و ۴۹ سوره مبارکه هود مهم‌ترین عامل بدبختی و هلاکت مردم جهالت و غفلت بیان شده است.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر این‌که بدبختی بشر در جهالت و غفلت است، افزود: در روایت آمده جهل ریشه همه بدبختی‌ها و غفلت مایه هلاکت است این در حالی‌است که در زیارت اربعین آمده است که امام حسین(ع) جان خود را فدا کرد برای اینکه مردم از جهالت نجات پیدا کند.

استقامت؛ رمز موفقیت در برابر سختی‌ها

امام‌ جمعه خرم‌آباد با اشاره به این‌که قیام امام حسین(ع) منشا بیداری است، تصریح کرد: نکته سوم آیه ۴۸ سوره مبارکه هود آن است که انسان مؤمن در برابر مشکلات صبور و مقاوم است، زیرا استقامت رمز موفقیت است و خداوند در قرآن دستور به صبر در برابر مشکلات و سختی‌ها داده است.
این مفسر قرآن‌کریم افزود: مردم ما در هشت سال جنگ تحمیلی در برابر توطئه‌های دشمنان استقامت کردند و پیروز شدند، کمااینکه خداوند متعال می‌فرماید پایان کارها ازآن اهل تقواست و بدانیم مبارزه حق و باطل همیشگی است و پیروزی با متقین است.
وی گفت: همواره جبهه حق و باطل در مقابل همدیگر هستند و عاقبت پیروزی با متقین است بدین معنا که ما معتقدیم امام زمان(عج) ظهور می‌کند و دولت امام زمان(عج) دولت متقین است.
آیت‌الله میرعمادی با طرح این سوال که چرا خداوند سرگذشت پیامبران را ذکر کرده است است، تصریح کرد: دلیل بیان داستان پیامبران در قرآن برای عبرت‌آموزی تاریخ و کسب تجربه و پی بردن به ناکامی‌ها و پیروزی‌هاست.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان اضافه کرد: آثار پیشینیان را برای عبرت‌آموزی و پی بردن به ناکامی‌ها می‌خوانیم.
امام‌ جمعه خرم‌آباد ادامه داد: حضرت نوح هزار سال زحمت کشید اما مایوس نشد تاریخ پیامبران برای ما الگوست و برای ما درس است که مؤمن هیچ‌گاه مایوس نمی‌شود و همواره با امید در پیشرفت و رشد و تعالی است.
این مفسر قرآن‌کریم افزود: مؤمن از جهالت و غفلت به دور و سرشار از امید و تلاش است کمااینکه پایان داستان نوح در دو کلمه خلاصه می‌شود مقاومت کنید که عاقبت ازآن اهل تقواست.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۵۷۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی اصغر اصغری ولوجائی ظهر چهارشنبه در نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت گفت: دهه کرامت باید با برنامه‌های فرهنگی و تبیینی زمینه ترویج سیره عملی امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) با هدف تحول معنوی در بین آحاد جامعه فراهم شود.

وی با اشاره به تکریم امامزادگان و گرامیداشت ولادت حضرت احمد بن موسی (ع) شاهچراغ، بر لزوم ایجاد بستر معنوی جهت تکریم این گنجینه عظیم اهل بیت (ع) تاکید و اظهار کرد: دبیری دهه کرامت را ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مازندران عهده دار است که می‌طلبد تمامی دستگاه‌های عضو برای گرامیداشت این ایام نورانی جهادی عمل کنند.

وی برلزوم تبیین سبک زندگی رضوی در دهه کرامت بین اقشار مختلف جامعه تاکید کرد و گفت: باید با برنامه‌های فرهنگی و تبیینی زمینه ترویج سیره عملی امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) در بین آحاد جامعه فراهم شود.

حجت الاسلام اصغری تاکید کرد: در دهه کرامت و در راستای اشاعه فرهنگ رضوی برگزاری مراسم ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) در امامزادگان و بازخوانی سیره عملی حضرت ثامن الحجج (ع) و کریمه اهل بیت (ع) به‌خصوص در روز دختر، پاسخگویی به شبهات، بهره‌گیری از فضای مجازی، ایجاد شور و نشاط اجتماعی، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، توجه به کرامت و حرمت انسانی، بهره‌گیری از ظرفیت رسانه ملی، فضاسازی و تبلیغات محیطی مورد توجه باشد.

کد خبر 6100447

دیگر خبرها

  • برنامه‌های جشن هیات‌های مذهبی برای حضرت معصومه(س) اعلام شد
  • ضرورت ورود قرآن به بدنه جامعه/ تشریح ماموریت های جامعه المصطفی
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • بانوی با فضیلت / بتول نوقانی، فعال انقلابی و مفسر قرآن و نهج البلاغه
  • فال حافظ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد
  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل