Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@10:12:40 GMT

کشتی نوح به روش مدرن ساخته می‌شود

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۴۶۱۳۲

کشتی نوح به روش مدرن ساخته می‌شود

دانشمندان قصد دارند یک کتابخانه حیات برای ذخیره DNA تمامی حیات‌های پیچیده روی زمین بسازند.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، کشتی نوح مدرن یا کتابخانه حیات با هدف تغییر درک ما از تکامل ساخته خواهد شد. یک گروه از 24 دانشمند بین‌المللی قصد دارند کدهای ژنتیکی 1/5 میلیون گونه از گیاه، حیوان و قارچ را طی دهه آینده جمع‌آوری و ذخیره کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دانشمندان می‌توانند از این کتابخانه حیات برای جمع‌آوری اطلاعات بیشتر در زمینه تکامل گونه‌های مختلف و چگونگی بهبود محیط زیست استفاده کنند.
هزینه این پروژه 3/4 میلیارد یورو است و عنوان جاه‌طلبانه‌ترین پروژه بیولوژی مدرن را گرفته است.
پروژه «بیوژنوم» توسط محققان موسسه اسمیت‌سونیان در واشنگتن رهبری می‌شود. آنها بر این باورند که جمع‌آوری DNA تمامی گونه‌های روی زمین می‌تواند منبع مهمی برای نوآوری‌های دارویی، کشاورزی و منابع طبیعی باشد. در حال حاضر ژنوم کمتر از 0/2 درصد از گونه‌های زمین رمزگشایی شده است.
جان کرس از موسسه اسمیت‌سونیان در این باره می‌گوید: «قصد داریم کتابخانه کاملی از حیات بسازیم که می‌توان از آن برای نمونه‌برداری و کاوش استفاد کرد».
وی افزود: «می‌توانیم از این کتابخانه برای بهبود محیط زیست و خودمان استفاده کنیم. این کتابخانه می‌تواند درک ما از تکامل حیات را تغییر دهد».
ژنوم انسان برای اولین بار در سال 2003 بعد از 15 سال رمزگشایی شد. این کار که بخشی از پروژه ژنوم انسان بود 2/15 میلیارد یورو هزینه دربرداشت.
این پروژه تاثیر بزرگی روی پزشکی انسانی داشت و متخصصان تخمین می‌زنند که یک تریلیون دلار برای اقتصاد آمریکا سودآوری داشته است.
به گفته متخصصان، پروژه بیوژنوم می‌تواند فرصت‌های بزرگ‌تری برای انسان به ارمغان آورد.
به گفته محققان، درک بهتر از تنوع زیستی سیاره زمین و نگهداری از منابع آن یکی از مهم‌ترین وظایف علمی و بزرگ‌ترین چالش‌های اجتماعی هزاره جدید است.
محققان می‌گویند نتایج این پروژه می‌تواند تاثیر مثبتی بر طیف گسترده‌ای از مشکلات انسانی از جمله تاثیر تغیرات آب و هوایی بر تنوع زیستی جانداران و حفاظت از گونه‌ها و اکوسیستم‌های در خطر انقراض داشته باشد.
تخمین زده می‌شود که 10 تا 15 میلیون گونه جاندار ناشناخته وجود دارد که اکثر آنها ارگانیسم‌های تک‌سلولی و حشرات کوچک در اقیانوس‌ها هستند.

در حال حاضر نرخ انقراض هزار برابر بیشتر از زمانی است که هنوز انسان ظهور نکرده بود.

مترجم: هانا حیدری

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۴۶۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران از ۲۸ پروژه نیمه‌کاره در حوزه کتابخانه‌های عمومی این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، سکینه خاتون‌مهدیان، در اولین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی آمل واقع در سالن شهیدان عباس‌زاده این شهرستان با بیان اینکه از ۱۲ میلیون عضویت در کتابخانه‌های عمومی کشور، سه میلیون و ۸۰۰ عضو شامل مازندران هستند، اظهار کرد: از ۱۲۴ باب کتابخانه در این استان شش باب سال گذشته اضافه شد.

وی با بیان اینکه دو باب مشارکتی واقع در زندان و مستقل شباهنگ آمل به بهره‌برداری رسید، افزود: در آمل کتابخانه‌های داریم که پاسخگوی نیاز مردم این شهر نیستند، متقاضیان این شهر با ورود به کتابخانه با نبود فضا و صندلی مواجه می‌شوند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران با تاکید بر اینکه این حجم از حضور در کتابخانه‌ها به اطمینان خانواده‌ها نسبت به فضای امن کتابخانه برمی‌گردد، اظهار داشت: با وجود چنین استقبالی باید بیشتر در این حوزه کار کرد.

مهدیان با بیان اینکه سه کتابخانه جوابگوی شهرستان آمل را نمی‌دهد و ساخت کتابخانه مرکزی بهترین راهکار است، گفت: باید در سال‌جاری و طی سفر رئیس‌جمهور به این استان، استارت کار ساخت کتابخانه مرکزی این شهرستان زده شود و با کمک و ظرفیت خیرین به ساخت کتابخانه بپردازیم.

وی از ۲۸ پروژه نیمه‌کاره در مازندران خبر داد و مطرح کرد: استان آمادگی ساخت کتابخانه مرکزی آمل را در صورت فراهم شدن زمین جهت ساخت با آخرین تجهیزات و امکانات دارد.

چشم‌انتظاری ۵۰ ساله آملی از بهره‌مندی کتابخانه مرکزی

یوسف لاطف رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی آمل نیز در این نشست با اشاره به فعالیت شش کتابخانه نهادی در این شهرستان گفت: آمل از یک کتابخانه روستایی و دو کتابخانه مشارکتی زندان بند مردان و زنان و کتابخانه مستقل شباهنگ و ۱۰ کتابخانه برخوردار است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ با افزایش چهاردرصدی نسبت به سال ۱۴۰۱، شاهد عضویت هفت هزار و ۱۶۹ هزار نفر در کتابخانه‌ها بوده‌ایم، افزود: تمام تلاش و هدف این نهاد در سال‌جاری رساندن به ۹ هزار عضویت است.

رئیس کتابخانه‌های عمومی آمل با اشاره به اینکه در امر امانت با ۷۴ هزار و ۷۷۷ جلد به رشد ۱۰ درصدی رسیدیم و در سال‌جاری هدف ارائه ۹۰ هزار جلد کتاب است، تصریح کرد: در مجموع ۱۰۷ هزار و ۲۳۹ منبع کتاب داریم که این تعداد دو سال گذشته ۱۰۲ هزار و ۱۷۶ جلد بود و هدفمان در سال‌جاری، تعداد ۱۱۵ هزار جلد است.

لاطف عنوان کرد: در اجرای تأمین نیم درصدی شهرداری، هدف اول یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و در هدف دوم دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان و نهایی به چهار میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان خواهد بود.

وی با اشاره به اجرای ۷۴۱ برنامه در سال گذشته اظهار داشت: بارها برای ساخت کتابخانه مرکزی جلسات برگزار شد و حتی دو تا زمین در این شهرستان مطرح شد که اولی واقع بلوار بسیج بود، اما به دلیل کمبود زمین در کمیسیون ۵ مورد توجه قرار نگرفت، در ادامه زمین دوم بلوار ولایت، روبه‌روی قجرمحله معرفی شد که به دلیل مسائل زمین در امر معارضه به بن‌بست خوردیم.

این مسئول با تاکید بر اینکه برای بهره‌مندی از یک کتابخانه مرکزی نیم قرن است که درگیر هستیم، اظهار داشت: با توجه به تعداد عضویت و متقاضیان، کتابخانه عمومی فعلی جوابگوی مردم این شهرستان نیست.

وی با اشاره به حضور اعضای مجمع خیران و ظرفیت آنها از مساعدت ۵۰ میلیون تومانی این مجمع نسبت به کتابخانه عمومی شهرستان در سال گذشته خبر داد.

کد خبر 751327

دیگر خبرها

  • امروز روز جهانی خَر است!
  • ۲۰۷ کلاس درس در سال ‌۱۴۰۳ ساخته می‌شود
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • فرمانده اروپایی: مدرن‌ترین سامانه‌ها، در برابر یمن عاجز است
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد