Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@11:56:16 GMT

ساخت کشتی نوح از 66 هزار ژن حیوانات

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۴۶۳۰۴

ساخت کشتی نوح از 66 هزار ژن حیوانات

یک کنسرسیوم بین‌المللی متشکل از 50 مؤسسه، قصد دارد در یک اقدام بلندپروازانه ژنوم 66 هزار گونه مهره‌دار از جمله پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهیان را در مجموعه‌ای گردآوری کند.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از گیزمودو، این کنسرسیوم تخمین زده است که این پژوژه تحت عنوان پروژه ژنوم‌های مهره‌داران (VGP) حدود 600 میلیون دلار هزینه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خود این کنسرسیوم Genome 10K یا G10K نام دارد. همانطور که از نام این کنسرسیوم برمی‌آید، این گروه در ابتدا برنامه داشتند که توالی ژنوم حداقل 10 هزار گونه مهره‌داران را جمع‌آوری کند؛ اما اکنون به دلیل پیشرفت‌های زیاد و کاهش هزینه‌های فناوری توالی ژنی، G10K تصمیم گرفته است هم ژن نر و هم ژن ماده 66 هزار گونه از مهره‌داران را آرشیو کند.

این کنسرسیوم قرار است در یک جلسه مطبوعاتی که در دانشگاه راکفلر در نیویورک برگزار خواهد شد، اهداف خود را شرح دهد. گفتنی است این پروژه شامل بیش از 150 کارشناس از 50 مؤسسه از 12 کشور جهان است.

این کنسرسیوم به‌تازگی 14 ژنوم جدید با کیفیت بالا را برای گونه‌هایی از کل پنج گروه تقسیم‌بندی مهره‌داران آماده کرده است که شامل خفاش نعل بینی، وشق کانادایی، پلاتیپوس یا نوک اردکی، مرغ مگس‌خوار، کاکاپو، لاک‌پشت کویری و آناباس تستودینئوس می‌شود.

این پروژه به سؤالات مهمی در زمینه زیست‌شناسی و بیماری‌ها پاسخ خواهد داد و تأثیرات فوری تکامل، ژنومیک و زیست‌شناسی را بررسی خواهد کرد. در مرحله آخر نیز کاتالوگ کاملی از گونه‌های مهره‌داران کره زمین ارائه خواهد داد که می‌تواند در آینده برای حفاظت حیوانات از انقراض مورد استفاده قرار گیرد.

اولیور رایر یکی از مؤسسان G10K و مدیر مؤسسه تحقیقات حفاظت از باغ وحش سن‌دیگو گفت: VGP ظرفیت تبدیل شدن و توسعه یافتن به تمام جنبه‌های زیست‌شناسی را دارد.

وی معتقد است که دانشمندان می‌توانند با درک این موضوع دلایل انقراض حیوانات را کشف کنند که از جمله آنها جهش‌های زیان‌بار، تولیدمثل از جانوران هم‌تیره و گلوگاه ژنتیک اشاره کرد.

وی مثالی در این زمینه می‌آورد و می‌گوید: با بررسی ژن‌های کرکس‌ها‌ی آمریکایی، متوجه شدیم که پرندگان حامل یک ژن کشنده هستند. پس با شناسایی ژن‌های حیوانات می‌توانیم زندگی روی کره زمین را راحت‌تر کنیم و می‌توانیم میراث زیستی‌مان را حفظ کنیم.

انتهای پیام/4056/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۴۶۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند آمایش و نقشه راه معادن مازندران تدوین شود

ایسنا/مازندران استاندار مازندران با تاکید براینکه لازم است، معادن مازندران در حکمرانی اقتصادی کشور نقش واقعی داشته باشند، گفت: صورت جلسات شورای معادن می‌بایست مبتنی بر تحرک بخشی در معادن استان و ایجاد زنجیره ارزش، پایش نظارت منطقی و عدالت محوری باشد.

یوسف نوری ۱۸ اردیبهشت در جلسه شورای معادن استان مازندران با عنوان اینکه معدن بیشترین ارزش افزوده را در بخش‌های اقتصادی دارد و فاصله‌اش با سایر بخش‌ها بسیار زیاد است، اظهار کرد: جهش تولید توام با مشارکت مردم هدف اصلی ما در مدیریت معادن است لذا بخشی از  درآمدی که از معادن بدست می‌آید می‌بایست صرف امورات مناطق شود.

وی ادامه داد: حدود ۱۱ هزار معدن در استان داریم که تنها از حدود ۶۰ درصد این معادن توانستیم استفاده کنیم و سیاست جذب بخش خصوصی در معادن موفق نبوده است.

نماینده عالی دولت در مازندران با بیان اینکه،‌ برای حکمرانی شایسته نیازمند هستیم در حوزه معادن سند نقشه راهی ترسیم کنیم که پیوست فرهنگی و زیست محیطی داشته باشد، تصریح کرد: در حال حاضر شرکت‌های اقتصادی همچون پتروشیمی کمربند سبز زیست محیطی دارد لذا بطور کل آلاینده‌ها قابلیت کنترل و مدیریت دارد و باید با توانمند سازی مردم و ایجاد زنجیره در مناطق مختلف روستایی نسبت به بهره‌گیری از ظرفیت معادن  اقدام کنیم.

این مسئول تصریح کرد: می‌بایست زنجیره تامین به زنجیره ارزش آفرینی تبدیل شود که این مهم در وزارت کشور هدف گذاری شده است، معدن‌داران باید دسترسی را برای محیط زیست ایجاد کنند؛ بطوریکه محیط زیست رقیب معدن داران نیست.

نوری افزود: اکتشاف معادن نباید حقی برای اشخاص عادی ایجاد کند لذا می‌بایست اکتشاف معادن به شرکت‌های دارای اهلیت قانونی واگذار شود تا شاهد بهره‌وری و فرآوری معدن باشیم.

وی با اشاره به اینکه اهلیت معدن‌داران باید از ملاک‌های اصلی ما باشد و ایجاد شرکت‌های معدنی با ممیزی بالا باید در دستور کار شورای معادن قرار گیرد، خاطرنشان کرد: احساس شراکت در انجام کارها منجر به نتیجه‌گیری می‌شود و وضعیت برداشت از معادن باید مورد بررسی دقیق صورت گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نسخه جدید بدنسازی حیوانات رسید! (+تصاویر)
  • برگزاری همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی
  • ساخت گونه ای جدید و بسیار خطرناک از ویروس ابولا توسط دانشمندان چینی
  • وزیر : تنوع نرخ ارز ام‌الفساد است
  • سند آمایش و نقشه راه معادن مازندران تدوین شود
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • اولین مهره ترکیب اوسمار برای بازی بعد مشخص شد
  • شرط‌بندی ضد انقلاب روی مهره سوخته اسرائیل
  • اکثر محورهای اصفهان بارانی است
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک