Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@11:43:54 GMT

روسکاسموس می‌خواهد کشتی نوح جدیدی را به فضا بفرستد

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۸۵۰۴

روسکاسموس می‌خواهد کشتی نوح جدیدی را به فضا بفرستد

چندی پیش ویکتور سادویچی رئیس دانشگاه دولتی مسکو طی کنفرانسی در آکادمی علوم روسیه گفت که این دانشگاه ۲۵۰ گونه از گیاهان مختلف از سراسر جهان را در مجموعه زیستی این دانشگاه گردآوری کرده است تا زیر نظر کارشناسان از آنها به دقت مراقبت شود.

به گزارش ایسنا؛ جمع‌آوری این گونه‌های مختلف زیستی در چارچوب طرحی با نام "کشتی نوح" و با ایجاد یک شبکه ذخیره‌سازی چند منظوره از مواد بیولوژیکی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینک دیمیتری راگوزین رئیس سازمان فضایی روسیه(روسکاسموس) پیشنهاد می‌کند با انجام طرحی تحت عنوان "کشتی نوح فضایی" نمونه‌هایی زیستی از جانداران زمینی را به عمق فضا بفرستند.

وی می‌گوید: "بیایید کشتی نوح جدیدی بسازیم و نمونه‌هایی از مجموعه دانشگاه دولتی مسکو و چیزهای دیگری را در آن قرار دهیم و به عمق فضا بفرستیم تا هم از آنها به عنوان یادگارهای زمینی محافظت شود و هم کارشناسان ببینید در فضا برای این آنها چه اتفاقی می‌افتد."

سفینه پیشنهادی راگوزین به سفینه "راما" در داستان علمی-تخیلی "میعاد" شباهت دارد. در این داستان آرتور سی.کلارک درباره سفینه‌ای غول پیکر صحبت می‌کند که از بیکران‌های فضا، به منظومه شمسی وارد می‌شود و دانشمندان تصور می‌کنند سیارکی است که به زمین برخورد خواهد کرد. به همین دلیل گروهی از فضانوردان را برای نابودی آن به فضا می‌فرستند و آنها در ملاقات با این سفینه متوجه می‌شوند نمونه‌های زیستی مختلفی در آن زندگی می‌کنند و مسیر آن هم به گونه‌ای است که تصادفی با زمین نخواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشتی نوح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۸۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان

مشاهده نور ستاره‌های گریزان در اطراف برخی از نخستین اختروش‌ها، سرنخ‌های جدیدی را درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان در اختیار ستاره‌شناسان دانشگاه «ام‌آی‌تی» قرار داده است.

به گزارش ایسنا، ستاره‌شناسان دانشگاه «ام‌آی‌تی»(MIT) نور ستاره‌های گریزان را در اطراف برخی از نخستین اختروش‌های جهان مشاهده کرده‌اند. این سیگنال‌های دور که به دوران کودکی جهان بازمی‌گردند، سرنخ‌هایی را درباره چگونگی تکامل یافتن اولین سیاه‌چاله‌ها و کهکشان‌ها آشکار می‌کنند.

به نقل از ساینمگ، اختروش‌ها مراکز فروزان کهکشان‌های فعال به شمار می‌روند که در هسته خود میزبان یک سیاه‌چاله کلان‌جرم سیری‌ناپذیر هستند. بیشتر کهکشان‌ها میزبان یک سیاه‌چاله مرکزی هستند که ممکن است گهگاه از گازها و بقایای ستاره‌ای استفاده کنند و در حین چرخش مواد به سمت سیاه‌چاله، انفجار کوتاهی از نور را به شکل یک حلقه‌ درخشان به وجود بیاورند.

در مقابل، اختروش‌ها می‌توانند مقادیر بسیار زیادی از ماده را در بازه‌های زمانی بسیار طولانی‌تری مصرف کنند و یک حلقه‌ بسیار درخشان را به وجود بیاورند. در واقع، اختروش‌ها از درخشان‌ترین اجرام جهان هستند.

از آنجا که اختروش‌ها بسیار درخشان هستند، بیشتر از بقیه کهکشان محل سکونت خود می‌درخشند اما پژوهشگران ام‌آی‌تی برای اولین بار توانستند نور بسیار ضعیف‌تر ستاره‌ها را در کهکشان‌های میزبان سه اختروش باستانی مشاهده کنند.

پژوهشگران براساس این نور ستاره‌ای گریزان، جرم هر کهکشان میزبان را در مقایسه با جرم سیاه‌چاله مرکزی آن تخمین زدند. آنها دریافتند که برای این اختروش‌ها، سیاه‌چاله‌های مرکزی نسبت به کهکشان‌های میزبان، در مقایسه با همتایان جدید خود بسیار پرجرم‌تر هستند.

این پژوهش ممکن است نشان دهد که اولین سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم به رغم داشتن زمان نسبتا کوتاهی برای رشد یافتن در کیهان، چگونه بسیار پرجرم شدند.

«مینگهائو یوئه»(Minghao Yue) پژوهشگر «موسسه کاولی»(Kavli Institute) در دانشگاه ام‌آی‌تی گفت: پس از به وجود آمدن جهان، سیاه‌چاله‌های کوچکی وجود داشتند که مواد کیهانی را مصرف کردند و در مدت زمان بسیار کوتاهی توانستند رشد کنند. یکی از پرسش‌های بزرگ این است که بفهمیم چگونه سیاه‌چاله‌ها می‌توانند تا این اندازه بزرگ شوند و با این سرعت رشد کنند.

«آنا کریستینا ایلرز»(Anna-Christina Eilers) استادیار فیزیک دانشگاه ام‌آی‌تی گفت: این سیاه‌چاله‌ها میلیاردها برابر بزرگ‌تر از خورشید هستند. نتایج ما حاکی از آن است که در اوایل جهان، سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم ممکن است پیش از کهکشان‌های میزبان جرم خود را به دست آورده باشند.

ایلرز توضیح داد: به نظر می‌رسد سیاه‌چاله‌های جهان اولیه سریع‌تر از کهکشان‌های میزبان خود رشد کرده‌اند. این شواهد آزمایشی نشان می‌دهند که شاید سیاه‌چاله اولیه در آن زمان بزرگ‌تر بوده باشد.

یوئه گفت: احتمالا مکانیسمی باعث شده است که یک سیاه‌چاله زودتر از کهکشان میزبان در آن میلیارد سال اول جرم خود را به دست آورده باشد. این اولین مدرکی است که در رابطه با این موضوع می‌بینیم.

این پژوهش در «Astrophysical Journal» به چاپ رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طهرانچی: مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم/ آفت مدارس آموزش حافظه‌محور است
  • آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است/ مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم
  • وزیر کشور : مردم در انتخابات روز جمعه حماسه جدیدی خلق کنند
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • وحیدی: مردم روز جمعه حماسه جدیدی خلق کنند
  • کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان
  • وقتی احمدی‌نژاد اسم قوچ ارمنی را برای اولین‌بار شنید؛ یک خاطره جدید و عجیب از حضور احمدی‌نژاد در یک جلسه محیط زیستی (فیلم)
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • ساخت نوع جدیدی از مواد متخلخل که می‌توانند گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کنند
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت