Web Analytics Made Easy - Statcounter

https://www.iscanews.ir/service/Knowledgeبه گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛‌ هفته گذشته، اسپیس‌ایکس دهمین سالگرد تکمیل اولین ماموریت دراگون COTS 2 به ایستگاه فضایی بین‌المللی و سپس به زمین را جشن گرفت. چند سال پیش نیز در 28 سپتامبر 2008، نیز این شرکت در چهارمین تلاش خود با فالکون 1 به مدار زمین رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز مدت زیادی از این ماموریت‌ها نگذشته که ایلان ماسک ادعای جالب و بلندپروازانه‌ای کرده و در توییتی که به اشتراک گذاشته، نوشته که قصد دارد با ساخت بیش از هزار کشتی فضایی یک میلیون نفر انسان را به مریخ بفرستد.

ادعاهای بی‌اساس؟

این خبر با بازخوردهای مختلفی همراه بوده و حتی مشتاقان فضایی در مواجهه با اغراق‌های ماسک در مورد مهلت‌های زمانی، به ادعاهای او بدبین شده‌اند.

ایلان ماسک با اعتماد به نفس بسیاری در توییتش نوشت که در حال طراحی و ساخت بیش از هزار کشتی فضایی است. ماسک به این وسایل نقلیه فضایی لقب کشتی‌های نوح (بسیار مدرن) را داد و اعلام کرد که تا سال ۲۰۵۰ به این هدف خواهد رسید.

اسپیس‌ایکس هنوز فضاپیمای مریخش را به مدار زمین پرتاب نکرده، اما ادعا می‌کند که اولین پرواز مداری‌اش را در تابستان امسال انجام خواهد داد و همه این صحبت‌ها در شرایطی است که اداره هوانوردی فدرال آمریکا همچنان بررسی محیطی فضاپیما را به تاخیر می‌اندازد.

کشتی ستاره‌ای

این کشتی فضایی یا به قول ایلان ماسک، کشتی ستاره‌ای از دو قسمت تشکیل خواهد شد. قسمت اول یک تقویت کننده 70 متری خواهد بود که توسط 33 موتور رپتور 2 نیرو می‌گیرد. فضاپیمای استارشیپ که 50 متر ارتفاع دارد، در بالای قسمت اول قرار خواهد گرفت. ماسک در مراسم معرفی این وسیله نقلیه فضایی اشاره‌ای نیز به ماهواره ارائه‌دهنده اینترنت استارلینک ۲ کرد.

ناسا حساب‌شده‌تر حرکت می‌کند

دلیل اصلی که باعث شده طرح‌های ایلان ماسک بعضا با بازخوردهای منفی مواجه شود این واقعیت است که حتی با توجه به استانداردهای عالی اسپیس‌ایکس، این طرح‌ها واقع‌بینانه نیستند. شاید شاخص اصلی این باشد که اظهارات ماسک چقدر با برنامه‌هایی که ناسا برای مریخ در نظر گرفته است، همسو است.

در حالی که ماسک می‌گوید اسپیس‌ایکس تا سال 2050 یک میلیون انسان را به مریخ می‌فرستد، ناسا تازه می‌خواهد اولین انسان‌ها را در بازه زمانی ۲۰۳۰ تا ۲۰۴۰ به مریخ بفرستد.

علاوه براین، آژانس فضایی آمریکا اخیراً 50 هدف کلیدی خود را منتشر کرده است که می‌خواهد قبل و در طول اولین مأموریت خود به مریخ به آن دست یابد. این طرح موانع سختی را که ناسا با آن روبه‌رو خواهد شد، ترسیم و برجسته می‌کند؛ مانند این واقعیت که ماهیچه‌های فضانوردان به حدی تقلیل می‌یابند که ممکن است در ابتدای رسیدن به سیاره سرخ با مشکلات بسیاری برای راه رفتن روبرو شوند.

به هر حال به نظر می‌رسد که استعمار مریخ فرآیندی فوق‌العاده کند و پر از آزمون و خطا خواهد بود. به این ترتیب، اولین انسانی که ناسا قصد دارد به سیاره سرخ بفرستد، دانشمندان و کارشناسان آموزش دیده خواهند بود. در مقابل، ماسک اخیرا اعلام کرده است که «تقریبا هر کسی» می‌تواند با خرید بلیت 100 هزار دلاری استارشیپ به مریخ راه پیدا کند.

نسترن صائبی صفت کد خبر: 1143313 برچسب‌ها ناسا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ناسا اسپیس ایکس ایلان ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۱۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا / عکس

به گزارش خبرآنلاین، بردن نشانگرهای ریزگرانشی (جاذبه صفر)، حرکتی سنتی است که به اولین پرواز فضایی انسان در سال ۱۹۶۱ (۱۳۴۰) برمی‌گردد، زمانی‌که «یوری گاگارین» کیهان‌نورد شوروی، عروسک کوچکی را با خود برد تا شناور شدن آن را درمدار زمین تماشا کند. زمانی‌که موتورهای موشک خاموش شوند و فضاپیما فقط تحت تأثیر جاذبه گرانشی زمین به حرکت خود ادامه دهد، شرایط ریزگرانشی (جاذبه صفر، بی‌وزنی) پدیدار می‌شود و عروسک و دیگر اجسامی که مهار نشده‌اند، شناور می‌شوند.

تا سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) فقط روس‌ها به سنت نخستین فضانورد تاریخ پایبند بودند، تا این‌که اسپیس‌ایکس تصمیم گرفت خدمه کپسول سرنشین‌دار دراگون (دراگون کرو) هم عروسک‌های خود را در مدار زمین شناور کنند. به دنبال آن بود که ناسا هم از این سنت استقبال کرد و اولین نشانگر ریزگرانشی خود را در مأموریت بدون سرنشین آرتمیس ۱، در اطراف ماه به پرواز درآورد.

به نقل از ایسنا، سونیتا ویلیامز (Sunita Williams)، فضانورد کهنه‌کار ناسا که در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به دستور شخص او از پروازهای فضایی کنار گذاشته شده بود، برای نخستین پرواز تاریخ‌ساز کپسول استارلاینر، عروسک پولک‌دار مخملی به شکل نهنگ تک‌شاخ را به‌عنوان نشانگر ریزگرانشی به همراه می‌برد.

این عروسک که کالیپسو نام دارد، به نهنگ تک‌شاخ یا «ناروال»، پستاندار آبزی مقیم آب‌های قطبی شمال اشاره دارد. این نهنگ‌ها جثه متوسطی دارند و در جنس نر، یکی از دندان‌های نیش به شکل عاج رشد می‌کند و از آرواره‌شان بیرون می‌زند. طول این عاج می‌تواند تا ۳ متر هم افزایش یابد.

ویلیامز از خواهرزاده و برادرزاده‌اش خواست تا عروسک ریزگرانشی را از میان چیزهایی که به دریا مربوط باشند، پیشنهاد دهند. او علاقه خاصی به اقیانوس و اقیانوس‌شناس معروف «ژاک کوستو» دارد و نام «کالیپسو» را برای ادای احترام به ژاک کوستو و کشتی تحقیقاتی‌اش انتخاب کرد.

ویلیامز می‌گوید: «کوستو با کشتی شگفت‌انگیز «کالیپسو» کاوش‌های شگفت‌انگیزی را در سراسر جهان انجام داد و چشمان بسیاری از مردم را باز کرد تا در مورد اقیانوس بیاموزند. من فکر می‌کنم فضاپیمای استارلاینر نیز کار مشابهی انجام خواهد داد».

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904258 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • (عکس) ماسک زدن ضرغامی سوژه شد
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا / عکس
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • ایلان ماسک کاربردی برای هوش مصنوعی در اسپیس ایکس نیافت!
  • فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • فرمانده اروپایی: مدرن‌ترین سامانه‌ها، در برابر یمن عاجز است
  • دور سوم مسابقات فضایی در قرن بیست و یکم آغاز می‌شود